Styling: Lisa Milberg og Leo Forssell
Foto: Adéle Askelöf

Mobilhyllen, mobilhotellet eller kanskje mobilbarnehagen – kjær dings har mange navn. Vi velger å kalle den mobilhyllen og viser her hvordan du kan bygge din egen stilrene og billige hylle. 

Mobiltelefoner har en veldig stor rolle i livene våre, på både godt og vondt. En måte å redusere mobilenes innvirkning på hjemmelivet på er helt enkelt å fjerne dem fra lommene og bordplatene. Det er på tide at mobilene får mer egentid på et bestemt sted, på god avstand fra soverom, stue og spiseplass.

Før i tiden tok vi av oss våpen og rustning når vi steg inn gjennom kirkedøren. Dagens motstykke til sverd eller armbrøst er kanskje smarttelefonen, som også bør parkeres rett innenfor inngangsdøren. Ved å la mobilhyllen være det eneste stedet familiens skjermer og mobiler lades på, sørger du for at mobilen ikke alltid er innen rekkevidde. 

Mobilhyllen er bygd i furufinér i standardtykkelse, og delene er limt sammen. Lengst nede sitter et skjult grenuttak for strømforsyning. Ladeledningene føres på baksiden og kommer opp gjennom et hull øverst.

Seksjonene kan enten romme mobiler, eller nettbrett hvis du ikke deler dem opp med skillevegger. Om du vil, kan du kle innsiden av hver seksjon med et vattert stoff for å lydisolere og minske vibrasjoner.

Grenuttak og ledningsfloker er ikke et vakkert syn, så de er skjult bak en liten luke på siden. Vi foreslår at du fester luken med heftmasse, slik at den kan åpnes.

Last ned tegningen og bygg din egen mobilhylle.