Vi har samlet noen forslag på enkle «hacks for hjemmet» og produkter som minimerer skjermtiden og maksimerer familiesamværet.

Sett en timer på strømforsyningen til det trådløse nettet
Bestem sammen hvilke tider på døgnet som skal være skjermfrie for hele familien. For eksempel i leksetiden på ettermiddagen eller etter et visst klokkeslett på kvelden. En praktisk måte å sørge for at dette etterleves på, er å la en enkel timer styre når ruteren eller det trådløse nettverket er på.

Bygg en kombinert ladestasjon og mobilhylle
Lag et «mobilhotell» for hele familien, på god avstand fra soverom, stue og spiseplass. La denne mobilhyllen bli det eneste stedet for lading av familiens skjermer og mobiler. På denne måten har dere ikke alltid mobilene innen rekkevidde. Her finner du en beskrivelse på hvordan du kan bygge en slik hylle, og her finner du ekstra ladere.

Kvitt deg med unødvendige skjermer
En gjennomsnittlig engelsk husholdning sies å ha i snitt 7,4 oppkoblede enheter. Jo flere skjermer og andre oppkoblete enheter som finnes i hjemmet, desto flere fristelser er det.

Still telefonen til gråskala
Gjør du det, blir mobilopplevelsen mye tristere, noe som reduserer fristelsen til å bruke den bare for å fordrive tiden. Her kan du lese hvordan du gjør det. Artikkelen er på engelsk.

Installer begrensningsapper
Apper som f. eks. Kidslox eller Moment gir deg et bilde av hvordan mobilbruken ser ut, og kan også styre hvor mye tilgang familiemedlemmer skal få til ulike apper eller enheter.

Legg igjen laderen hjemme når du reiser bort
Da vil du ikke sløse med batteriet og dermed reduseres skjermtiden.

Kjøp et engangskamera før ferien og bruk det i stedet for mobilen
Med et engangskamera kan du enkelt dokumentere familieøyeblikk, og du trenger ikke dra frem mobilen. Ellers kan du fort bli fristet til å sjekke instagram – når den først er fremme.