Samtidig som stadig flere gjenstander i hjemmene våre blir oppkoblet, øker behovet for ro og avkobling - et rom der du kan stenge omverdenen ute. Snart kan du kjøpe et tapet som oppfyller dette behovet. 

Alle har vi en eller annen gang ønsket at ingen kunne få tak i oss. Å kunne trekke opp vindebroen til hjemmets uinntakelige festning, eller befinne seg på en øde øy, langt fra det moderne samfunnets krav. Kanskje er det så enkelt at vi bare må slå av mobilene litt oftere? Men hvem tenker vel på det midt i hverdagsstyret? Heldigvis finnes det snart en løsning, nemlig et tapet som gjør rommet isolert fra mobilsignaler. 

Det mobilreduserende tapetet har et lag supertynne sølvtråder som fungerer som en «antennesperre» over rommet. Dette stopper på en effektiv måte gsm-signaler fra å både nå inn og komme ut. Men når det inneholder lag av vevd sølv, forstår man produktets store ulempe: nemlig prislappen. Akkurat hva den blir, er ikke bestemt ennå, men du kan regne med at det kommer til å merkes i lommeboka. Men på den annen side – kan man sette en pris på sinnsro?

Vi gjennomførte et eksperiment  der vi lot en familie være mobilfrie i en periode. Tapetet ble da brukt for å skjerme av hjemmet. Det funket bra, men tenk på at vinduene slipper gjennom signaler. Derfor er tapetet best egnet for et lite vindusløst krypinn som du kanskje har hjemme.

Prepping er en bevegelse som har fått en del oppmerksomhet i det siste. Bevegelsen handler om at velstående personer bygger sine egne luksusbunkere for å kunne overleve med stil når revolusjonen kommer. Kanskje dette tapetet er et verktøy for å skape litt «prepping light» for alle og enhver. At vi skaper oss en egen variant av luksusbunker i en del av vårt eget hjem. Et avkoblingsrom der omverdenens stress holdes på betryggende avstand bak et pappdekket sølvlag.
 
Tapetet er i øyeblikket på prototypstadiet og det trengs dessverre en del utvikling før det kan selges i butikkene våre.